Saturday, August 4, 2012

Alfalfa Complex : Apakah kebaikannya??

kali ni saya nak citer pasal alfalfa complex..rasanye tak pernah cerita pun pasal alfalfa complex ni.

meh saya citer camana pembuatan Alfalfa Complex Shaklee ni..
Alfalfa complex ni diperbuat daripada tanaman ALfalfa (Medicago sativa) secara organik di california yang bebas daripad pestisid, herbasid, dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja segala tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi dikalangan tumbuhan Alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.
Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabbila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun Alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun2 ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.
kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa.

Manfaat Utama Alfalfa:
Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi- Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkanya tidak terdapat didalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Antara kebaikan2 Alfalfa adalah:
  • Mencuci hati, darah dan usus - ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan Alahan -  Mempebaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan  dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut -  Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok, dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor -  memakan 30-50tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakkan penyakit.
  • Mencegah/Merawat atritis - Melegakan sakit artritis dan kesakitan.
and ada jugak testimonial pengguna tentang Alfalfa ni:
  • Dapat merawat penyakit keputihan.
  • Dapat merapatkan kembali faraj selepas bersalin.
  • membantu untuk menambahkan susu badan 
dan banyak lagi kebaikan2 Alfalfa ni..

Orderlah dengan saya jika berminat..
hanishaklee@yahoo.com

No comments: